Μπιφτέκια λαχανικών με ρεβίθια

Με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί και που, δυστυχώς, γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα χρειαζόμαστε συνταγές για νόστιμα πιάτα με φθηνά υλικά. Ένα τέτοιο πιάτο είναι αυτό που προτείνω σήμερα, τα μπιφτέκια λαχανικών με ρεβίθια στο φούρνο. Ας δούμε πώς γίνονται.

Υλικά

1 κονσέρβα ρεβίθια σε άλμη 240 γραμ.
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρή ντομάτα
1/2 πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Τσίλι
Πάπρικα
Κάρι
Μαϊαντανός
Ρίγανη
Τριμμένη φρυγανιά
Λάδι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το σκόρδο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε μισή πράσινη πιπεριά περασμένη στο χοντρό τρίφτη, τα μπαχαρικά, το μαϊντανό, τη ρίγανη, μια-δυο κουταλιές της σούπας λάδι και όση τριμμένη φρυγανιά χρειάζεται ώστε να πλάθεται το μείγμα, χωρίς όμως να γίνει στόκος! Αν σας διαλύονται και δε μπορείτε να τα πλάσετε εύκολα, προσθέστε μια-δυο κουταλιές αλεύρι. Εγώ δε χρειάστηκε να βάλω. Πλάθουμε μέτρια σε μέγεθος μπιφτέκια, τα περνάμε από τριμμένη φρυγανιά, τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Απέξω είναι τραγανά και μέσα μαλακά, περίπου όπως τα φαλάφελ. Για τις ποσότητες των μπαχαρικών να μην τα ξαναλέμε, βάζετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Έξτρα λεπτομέρειες

Η αρχική συνταγή προτείνει και τριμμένο καρότο, το οποίο δεν έβαλα γιατί δεν είχα στο σπίτι. Επίσης, αντί για ρεβίθια κονσέρβας χρησιμοποιεί ξερά ρεβίθια μουλιασμένα στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Ρίξτε και εκεί μια ματιά και πειραματιστείτε. Καλή επιτυχία!

2 thoughts on “Μπιφτέκια λαχανικών με ρεβίθια

  1. καλη αρχή κορίτσια!! μιαμ μιαμ!

  2. Είναι φανταστική συνταγή, με την μόνη παρατήρηση ότι τα φαλάφελ τα προτιμώ φανατικά τηγανητά κι όχι στο φούρνο. Μου γίνονται πιο μαλακά-μέσα, τραγανά-έξω στο τηγάνι, ενώ στο φούρνο μου φαίνεται ότι ξεραίνονται. Πιθανόν βέβαια να φταίω εγώ που δεν τα περνάω από φρυγανιά ή που, πιθανόν, να τα αφήνω στο φούρνο περισσότερο χρόνο από ό,τι πρέπει.

    Ωστόσο η συνταγή είναι αγαπημένη. Εύγε κορίτσια!

Leave a reply to travellerlina Cancel reply